ANANAS

Botanische naam
Ananas comosus

Gebruikt plantendeel
steel


Te gebruiken bij:

  • bestrijding van cellulitis
  • plaatselijke vetophopingen
  • sinaasappelhuid
  • verstoorde bloedsuikerspiegel

Algemene beschrijving
Deze exotische plant die door de oorspronkelijke bewoners “nana” werd genoemd, is in 1493 ontdekt door Columbus in Guadeloupe. De plant wordt ongeveer één meter hoog en is alleen in vochtige, warme lucht goed te kweken. De sappige vrucht is met name bekend om zijn zoete smaak.

Eiwit verterend enzym
De ananassteel bevat een proteolytisch (eiwitafbrekend) enzym “bromelaïne” genaamd. Dit enzym is in staat om het zeer dichte netwerk van
collageen en proteïnen te doorbreken waardoor de huid soepeler wordt. De opgestapelde vetten die verantwoordelijk zijn voor de sinaasappelhuid kunnen zo worden afgevoerd.

Weer een gladde en egale huid
De bromelaïne verspreidt zich over het hele lichaam en zorgt ervoor dat de proteïnen die werden opgestapeld in het weefsel ( meestal ter hoogte van heupen, billen en bovenbenen), worden opgesplitst in aminozuren die vervolgens gemakkelijk worden afgescheiden. Hierdoor is Ananas uitermate geschikt bij plaatselijke vetophopingen zoals een sinaasappelhuid.

Bloedsuikerspiegel op peil
Ananas is ook doeltreffend bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. De bromelaïne verhindert de stijging van het insulinegehalte in het bloed wanneer we zogenaamde “snelle” geraffineerde suikers (gebakjes, ijs… etc.) eten.