RODE GIST RIJST

Farmaceutische naam
Monascus purpureus

Gewonnen uit
gefermenteerde rijstkorrels


Te gebruiken bij:   

  • te hoog cholesterolgehalte
  • te hoog triglyceridengehalte
  •  verhoogde bloeddruk
  • hart-en vaatziekten (preventief)

Algemene beschrijving
Rode Gist Rijst werd door de traditionele Chinese geneeskunst als medicijn gebruikt om cardiovasculaire problemen te behandelen. De Chinese term voor rode rijst is “Ang-kak”. Traditioneel wordt “Ang-kak” gemaakt door op gekookte of gestoomde witte rijst de schimmelcultuur van de Monascus purpureus 4-6 dagen te laten fermenteren. Als de zwamvlok door de hele rijstkorrel is gegroeid worden de korrels gedroogd en vermalen tot poeder.

Gebruik in de keuken
In de traditionele Chinese keuken wordt gefermenteerde rode rijst al eeuwen gebruikt om visschotels, sauzen, gepekelde groenten etc. op smaak te brengen.

Cholesterolverlager uit de natuur
Rode Gist Rijst bevat van nature monocaline die als belangrijkste eigenschap heeft om de aanmaak van cholesterol in de lever te reguleren. Tevens is Rode Rijst Gist rijk aan plantensterolen waarvan middels diverse klinische studies is bewezen dat deze in staat zijn om het slechte cholesterolgehalte in het bloed aanzienlijk te verlagen.

Prima alternatief
Rode Gist Rijst is een goed alternatief voor personen die de traditionele cholesterolverlagende medicijnen, beter bekend als statines, niet
verdragen.
Na een gebruiksduur van 2-3 maanden zijn significante dalingen van zowel het  totale als LDL cholesterolgehalte gemeten en bereikte zelfs meer dan de helft van de deelnemers de streefwaarde van het LDL
cholesterol.


Niet te gebruiken bij:

  • zwangerschap
  • periode dat borstvoeding wordt gegeven