GINSENG

Botanische naam
Panax ginseng

Gebruikt plantendeel
wortel


Te gebruiken bij:   

  • overspannenheid
  • vermoeidheid, energietekort
  • spierpijn
  • verbetering van lichamelijke en geestelijke
  • prestaties

Algemene beschrijving
De Ginseng wordt in China en Korea ook wel het “koninklijke” kruid genoemd, omdat hij gedurende eeuwen voorbehouden werd aan de Keizerlijke familie. Ginseng is een wintervaste plant met volumineuze vertakte, lichtgele wortels en behoort tot de familie van de Arialiaceae.

Levenskracht
Ginseng geeft het hele lichaam kracht en verhoogt zowel de lichamelijke als de intellectuele prestaties. Ginseng zorgt voor een betere aanpassing van het lichaam aan inspanningen door het vermoeidheidsgevoel te verminderen, het melkzuurgehalte in het bloed te verlagen, spierpijn tegen te gaan en de zuurstofopname door de spieren te verhogen.

Unieke samenstelling
Ginseng bevat ook verscheidene vitamines (B-complex), minerale zouten (calcium, fosfor, magnesium, koper, ijzer, zink), sporenelementen (silicium, selenium) en aminozuren. Dankzij deze buitengewone samenstelling is Ginseng effectief bij overspannenheid en chronische vermoeidheid.

Kostbare wortel
Het verbouwen van de Ginsengwortel is kostbaar en neemt veel tijd in beslag omdat  de wortel pas na 6 jaar geconcentreerd genoeg is (8 % gisenosiden) om verwerkt te kunnen worden.