RUSSISCHE GINSENG

Botanische naam
Eleutherococcus senticosus

Gebruikt plantendeel
wortel


Te gebruiken bij:

  • concentratiezwakte
  • sportinspanning
  • seksueel onvermogen
  • geestelijke en lichamelijke vermoeidheid

Algemene beschrijving
Russische Ginseng, ook wel Siberische Ginseng genoemd, is een struik met stekels en handvormige langgesteelde bladeren. De vrucht is een zwarte bes met vijf pitten. Russische Ginseng is overvloedig te vinden in Siberië en wordt erg gewaardeerd als prestatie- en concentratieverhogend middel.

Adaptogene plant
De wortel van de Russische Ginseng is rijk aan eleutherosiden en is bovendien adaptogeen. Dit wil zeggen dat hij het aanpassingsvermogen van het organisme aan de verschillende situaties verbetert. Russische Ginseng wordt om die reden door Russische astronauten gebruikt om zich beter te kunnen aanpassen aan het leven en werken in de ruimte.

Betere prestaties
Russische Ginseng herstelt geestelijke vermoeidheid, verhoogt de weerstand en verbetert de recuperatie na fysieke inspanningen. Russische atleten gebruiken de wortel van de plant al sinds lange tijd en hun prestaties op belangrijke sportevenementen mogen er dan ook wezen.

Libido verhogend
Russische Ginseng is tevens een krachtig stimulerend middel voor de man, in het bijzonder wanneer een verlaagd libido wordt veroorzaakt door stress of ouderdom.