RHODIOLA

Botanische naam
Rhodiola rosea

Gebruikt plantendeel
wortel


Te gebruiken bij:   

  • burn-out, prestatievermindering
  • innerlijke onrust, drukke werkzaamheden
  • verminderd uithoudingsvermogen
  • geestelijke druk en inspanning
  • overbelasting van lichaam en geest

Algemene beschrijving
Rhodiola is een bergplant die op een hoogte van 3000 – 5500 meter boven de zeespiegel groeit. Rhodiola geniet vooral bekendheid in Rusland waar het gebruikt werd om de prestaties van topatleten en soldaten te verbeteren. Ondanks het feit dat Rhodiola tot een van de meest fascinerende kruiden ter wereld behoort geniet hij in het westen nog weinig bekendheid.

Aanpassen aan extreme situaties
Rhodiola heeft een brede adaptogene werking hetgeen impliceert dat het zowel lichaam als geest in staat stelt zich aan te passen aan extreme situaties. Rhodiola voorkomt lichamelijke en geestelijke uitputting (burn-out) en kan de hormonale reacties die stress op het lichaam heeft reguleren. Rhodiola verbetert zowel het lichamelijke prestatievermogen als het geestelijke uithoudingsvermogen en zorgt bovendien voor een aantoonbaar sneller herstel.

Energiekruid
Tijdens perioden van lichamelijke en/of geestelijke overbelasting kan Rhodiola u zeer goed van pas komen. Rhodiola is een energiekruid dat de veerkracht van lichaam en geest verhoogt waardoor beter weerstand kan worden geboden aan de extreme situatie waarin de moderne overbelaste westerse mens zich bevindt.