DUIVELSKLAUW

Botanische naam
Harpagophytum procumbens

Gebruikt plantendeel
bijwortel


Te gebruiken bij:

  • reuma, gewrichtspijn
  • artrose, artritis
  • ischias, jicht
  • peesontsteking, tennisarm

Algemene beschrijving
Duivelsklauw groeit in het wild in de Kalahari woestijn van Zuid-Afrika. Deze typische plant dankt zijn naam aan de gekromde haken van zijn vruchten, die uit de grond lijken te komen om de poten van de antilopen vast te grijpen.

Houdt gewrichten soepel
De bijwortels van de Duivelsklauw verbeteren de beweeglijkheid van de gewrichten omdat ze bestanddelen bevatten die zowel een pijnstillende als ontstekingsremmende werking hebben. Door sporters wordt Duivelsklauw o.a. gebruikt om door overbelasting ontstane tendinitis (peesontsteking) en de symptomen van een tennisarm te bestrijden.

Inwendig
Door Duivelsklauw in combinatie met Lithothamnium te gebruiken wordt de uitscheiding van urinezuur gestimuleerd en geneutraliseerd waardoor verbluffende resultaten worden geboekt bij jicht, artritis en reuma.

Uitwendig
De heilzame en waardevolle plantaardige bestanddelen van de Duivelsklauw gewrichtengel, worden snel in de huid opgenomen en
zorgen voor smering van de gewrichten waardoor u zich beduidend beter kunt bewegen.

Gecombineerd gebruik
Het optimale resultaat wordt bereikt door Duivelsklauw gewrichtengel en Duivelsklauw + Lithothamnium capsules in combinatie te gebruiken.


Niet te gebruiken bij:   

  • zwangerschap