LITHOTHAMNIUM

Botanische naam
Lithothamnium calcareum

Gebruikt deel
thallus


Te gebruiken bij:   

  • reuma, artrose, artritis, ischias
  • brandend maagzuur, maagpijn
  • osteoporose

Algemene beschrijving
Lithothamnium is een kleine kalkhoudende alg die op banken langs het Noordzeekanaal wordt geoogst. Deze alg is in staat om op zijn thallus minerale elementen uit het zeewater te kristalliseren zoals calcium,
magnesium, ijzer en oligo-elementen.

Neutraliseert maagzuur
Door het hoge gehalte calciumcarbonaat gaat Lithothamnium zuurvorming tegen. Dit maakt Lithothamnium bijzonder geschikt in de strijd tegen brandend maagzuur en maagpijn.

Maagzuur tijdens de zwangerschap
In Nederland hebben 7 van de 10 zwangere vrouwen wel eens last van brandend maagzuur. De sluitspier van de maag verslapt en de baby groeit in de baarmoeder waardoor er steeds meer druk op de maag ontstaat.  Lithothamnium neutraliseert het maagzuur en mag ook tijdens de zwangerschap worden gebruikt.

Neutraliseert urinezuur
Indien Lithothamnium in combinatie met Duivelsklauw voor gewrichtsklachten zoals reuma, artrose, artritis, ischias en jicht wordt ingezet ontstaat een dynamisch duo. De Duivelsklauw stimuleert de uitscheiding van urinezuur en de Lithothamnium neutraliseert het. Op deze wijze wordt gebruik gemaakt van twee bestanddelen die elkaar op unieke wijze aanvullen.

Versterkt botten
Lithotamnium is een unieke plantaardige mineralenbron rijk aan calcium en magnesium die bovendien bijzonder goed in het lichaam wordt opgenomen. Hierdoor neemt de stevigheid van de botten toe en kan osteoporose worden voorkomen.