LAKSAVITAL

Botanische naam
Plantago ovata

Gebruikt plantendeel
zaadvlies


Te gebruiken bij:

  • obstipatie (chronisch)
  • trage darmwerking
  • verstopping
  • slechte stoelgang

Algemene beschrijving
Het in Laksavital gebruikte vlozaad ook wel psylliumzaad genoemd komt oorspronkelijk uit India en Pakistan. De zaadvliezen zijn rijk aan slijmstoffen en worden in de fytotherapie gebruikt bij stoelgangproblemen.

Het effect van vezels
Laksavital vergroot het volume en de hydratatie van de ontlasting en vergemakkelijkt de uitscheiding ervan. Laksavital stimuleert op een milde natuurlijke wijze de darmperistaltiek en herstelt de darmwerking zonder krampverschijnselen.

Moeilijke stoelgang tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap komt een trage stoelgang regelmatig voor. Vaak helpt het om bewust vezelrijk te eten en veel te drinken. Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden gebruik dan Laksavital om de stoelgang een handje te helpen.

Geen gewenning
Het gebruik van klassieke synthetische laxeermiddelen heeft vaak tot gevolg dat de darmwerking volledig wordt overgenomen en er afhankelijkheid ontstaat. Dankzij de darmregulerende werking van Laksavital kunt u deze vicieuze cirkel doorbreken en het gebruik van synthetische laxeermiddelen met behulp van Laksavital volledig afbouwen.

Goed voor de maag
Het gomslijm heeft tevens een beschermende werking op de maagwand omdat deze het maagslijmvlies helpt herstellen.