RODE KLAVER

Botanische naam
Trifolium pratense

Gebruikt plantendeel
bloeiende toppen


Te gebruiken bij:  

  • opvliegers
  • prikkelbaarheid, stemmingswisselingen
  • nachtelijk transpireren
  • osteoporose (preventief)

Algemene beschrijving
Rode Klaver behoort tot de familie van de vlinderbloemigen. Het is een vaste plant met een samengesteld blad en roze tot rode bloemen. Rode Klaver heeft een harige stam om mieren die erop willen klimmen af te schrikken. Rode Klaver heeft de unieke eigenschap om de grond te verrijken met stikstof uit de lucht.

Verschil in voedingsgewoonten
In het voedingspakket van de westerse mens zit gemiddeld maar 1 mg isoflavonen per dag. Als we dit vergelijken met  Aziatische landen waar door het gebruik van soja en vele andere groentesoorten dagelijks gemiddeld 75 mg isoflavonen bevat is het niet vreemd dat vrouwen in die landen geen last hebben van overgangsverschijnselen.

Plantaardige oestrogenen
Zodra een vrouw in de overgang terecht komt valt de bescherming van de oestrogenen weg en ontstaan de alom bekende klachten zoals opvliegers, prikkelbaarheid versnelde huidveroudering etc. De Rode Klaver bloemknoppen zijn bijzonder rijk aan isoflavonen (fyto-oestrogenen) die als je ze onder de microscoop legt er exact hetzelfde uitzien als de oestrogenen die zich in het vrouwelijk lichaam bevinden. Door Rode Klaver als voedingssupplement te gebruiken kun je de balans in het lichaam weer herstellen en behoren de klachten tot het verleden.