GOJI BES

Botanische naam
Lycium barbarum

Gebruikt plantendeel
bes


Te gebruiken bij:     

  • verminderde weerstand
  • veroudering door vrije radicalen
  • verlies aan vitaliteit
  • verlies van gezichtsvermogen

Algemene beschrijving
De Goji-Bes wordt in de volksmond ook wel Boksdoorn genoemd en komt oorspronkelijk uit Azië. Door de relatief eenvoudige zaadverspreiding die via de vacht van passerende dieren heeft plaatsgevonden is de plant nu ook in verwilderde vorm in Zuidoost Europa en zelfs het Noord Amerikaanse continent aangetroffen.

Lekker tussendoortje
Net als krenten en rozijnen wordt de Goji-Bes in gedroogde vorm als tussendoortje gegeten. Maar zelfs voor de echte liefhebber valt het niet mee om er elke dag weer voldoende van te eten om optimaal van de positieve effecten te kunnen profiteren. Gelukkig is er goed nieuws voor de trouwe Goji-Bes aanhangers want het is tegenwoordig ook in geconcentreerde vorm in vegetarische capsules te verkrijgen.

Weerstand en immuunsysteem
De Goji-Bes is bijzonder rijk aan polysachariden (koolhydraatcomplex) die het immuunsysteem versterken en de weerstand verhogen. Door de aanwezigheid van aminozuren wordt het functioneren van de witte bloedlichaampjes gestimuleerd waardoor virussen minder kans hebben om het lichaam binnen te dringen.

Verbetert het gezichtsvermogen
De Goji-Bes is rijk aan antioxidanten (luteine, zeaxanthine) die het netvlies beschermen tegen maculadegenergatie (netvliesslijtage) en tevens de kans op oogbaloverdruk verminderen.